Wat is installatietechniek?

Installatietechniek is onmisbaar in onze samenleving. Het omvat verschillende specialismen die verbonden zijn met industrie, utiliteit en (woning)bouw, zoals werktuigbouwkundige installaties, klimaatinstallaties en sanitair installaties. Binnen het vakgebied installatietechniek zijn er specialisten die zich bezighouden met het ontwerpen van technische installaties, specialisten die de installaties monteren en specialisten die installaties onderhouden en storingen oplossen.

De installatietechniek is een vakgebied waarin veel ontwikkelingen gaande zijn. Zo worden eisen aan het binnenklimaat steeds hoger en speelt de zoektocht naar steeds duurzamere installaties een grote rol.


Werken in de installatietechniek


Omdat de eisen op het gebied van klimaattechniek steeds hoger worden, groeit ook de behoefte aan technisch personeel gespecialiseerd in installatietechniek. ClimaTalent geeft je de handvatten om een carrière in de installatietechniek te starten of uit te bouwen. Voor vmbo scholieren zijn er snuffelstages om kennis te maken met het vak. Leerlingen met een vmbo diploma op zak kunnen een BBL traject volgen, waarbij de opleidingskosten door de werkgever worden betaald. Ook zijn we altijd op zoek naar young professionals die in de installatietechniek aan de slag willen.BBL

Leren/Werken

Tijdens een leer/werk traject ga je een aantal dagen per week aan de slag bij een ClimaTalent bedrijf en volg je ook een BBL opleiding.

BOL

Stages

Met een stage tijdens je opleiding doe je relevante werkervaring op en maak je kennis met het vak. Zo kom je erachter of een vakgebied bij je past.

VACATURE

Vacatures

Voor technici hebben wij verschillende vacatures met uitgebreide doorgroeimogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Schrijf je in voor een gratis job alert!

Of volg ons op social media voor de laatste vacatures!

AddThis disabled due to cookie consent.